Datamax M-class

Tiskárnou M-class firma DATAMAX představuje novou řadu termotransfer tiskáren, určených pro široké použití ve výrobních podnicích, potravinářském, farmaceutickém a dopravním průmyslu a celé řadě dalších aplikací.



Tiskárny do výrobních a kancelářských provozů

Díky 32-bitovému procesoru, 4 MB operační paměti a rychlost tisku až 150 mm/s se tato tiskárna stává oprávněným nástupcem oblíbených tiskáren Allegro2. Velkou výhodou je standardně zabudovaná paměť Flash, v níž lze uchovávat české škálovatelné fonty, obrázky a formáty.

Designem i modulární koncepcí vychází M-class z průmyslových tiskáren I-class. Změnu konfigurace lze provést jednoduchou výměnou příslušenství přímo u zákazníka. Tiskárnu lze rozšířit o velké množství doplňků například střihač etiket, interní navíjení, separátor etiket, snímač odebrané etikety, síťové rozhraní atd.

K přednostem patří jednoduché zavádění média dle přiložených schémat, snadný přístup k tiskové hlavě při výměně a zavádění pásky.

Tiskárny M-class jsou standardně dodávány s paralelním, RS232 a USB rozhraním. Narozdíl od tiskárny M-4206 jsou modely M-4208 a M-4306 opatřeny čelním LCD displejem.

Jednotlivé typy

šíře tisku

rychlost tisku

rozlišení

M-4206

104mm

152mm/s

203dpi

M-4208

104mm

203mm/s

203dpi

M-4306

104mm

152mm/s

300dpi


Volitelné doplňky:


Termotransfer KIT

Tisk přes barvící pásu, která zahřátím nanáší na povrch etikety. Takto potištěné etikety mají vyšší kvalitu, odolnost a několikanásobně delší trvanlivost oproti tisku na termální papír.

Interní navíjení

Interní mechanismus pro zpětné navíjení etiket nebo podkladového materiálu v případě použití snímače odebrání etiket. Médium se navíjí na kotouče s vnitřním průměrem 76mm.

Externí navíječ UN215

Navíječ celokovové konstrukce s odděleným napájecím transformátorem. Přenos točivého momentu na navíjecí trn je realizován třecí spojkou. Točivý moment je dlouhodobě stabilní.

Odlepovací mechanismus (pouze v kombinaci s vnitřní navíjením)

Zařízení, které automaticky odděluje etikety od podkladového materiálu a povolí tisk následujícího kusu až po odejmutí předchozí etikety.

Střihač

Rotační mechanismus pro automatické střihání média do tloušťky 0,254mm, v délce minimálně 31,8mm.  Nastavitelný sběrač dodávaný se střihačem je schopen pojmout až 200 etiket.

Síťová karta DMX100

Externí PrintServer umožňující připojení k síti Ethernet.

RS422 sériové rozhraní

Volitelné rozhraní pro připojení tiskárny k PC na větší vzdálenost při komunikační rychlosti až 38,400 baud.

Twinax/Coax rozhraní

Interní karta umožňující připojení do AS/400 a System/3x Twinax host sytému nebo 3270 systémů. Kabel tvoří součást dodávky.